Визионерската 3D платформа Споделете визията си“ започва в Европейската година на младежта

...
Визионерската 3D платформа Споделете визията си“ започва в Европейската година на младежта
Коментари Харесай

ЕК стартира 3D платформа за идеите на младите европейци

Визионерската 3D платформа „ Споделете визията си “ започва в Европейската година на младежта 2022 година
Когато ръководителят Урсула фон дер Лайен разгласи Европейската година на младежта за 2022 година, тя изиска от Европа да се вслуша деликатно в младежите, с цел да може Съюзът да дава отговор по-добре на упованията им. По тази причина Европейската комисия започва изцяло новата 3D цифрова платформа като централен детайл от Европейската година на младежта – интерактивна платформа, в която младите европейци могат да записват своите лични и неповторими послания. 

Целта на „ Споделете визията си “ е да даде опция на младите европейци от разнообразни краища на континента и друга среда да дадат израз на личната си визия за бъдещето по тематики като претовареност, приобщаване, мир и сигурност, климатични промени, обучение, ментално  здраве и други.

Във времена на световна пандемия и на продължаваща война и експанзия против Украйна гласът на младежите става все по-нужен. За тази цел „ Споделете визията си “ действа като настоящо, интерактивно пространство за гласове, което безусловно дава опция на хората да изразят мнението си, да запишат лично, персонализирано известие и да дадат публичност на концепциите си по най-актуалните съгласно тях тематики.

Платформата е създадена за записване на известия на всички публични езици на Европейски Съюз (включително норвежки, турски, сръбски, северномакедонски и исландски). След като бъде прибавен, всеки глас генерира лично, неповторимо триизмерно взаимоотношение във формата на талази с всеки различен запис на платформата и разрешава на всеки да слуша останалите записи, на всеки един език, на всяко устройство и когато и да е.

Ето какво споделя Мария Габриел, комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша: „ Споделете визията си “ е израз на юношески, важен, динамичен и открит дух на взаимно основаване под мотото на Годината на младежта. Платформата е също по този начин навременно средство, което дава опция на европейските младежи да изразят гласа си и да споделят проблемите и концепциите си по отношение на бъдещето. Създаването на „ Споделете визията си “ не би могло да бъде в по-подходящ миг за всички младежи – освен като европейски жители, само че също по този начин и като членове на общество, което в този момент, повече от всеки път, е изправено пред интервал на тестване. “

По отношение на значимостта на самата Европейска година на младежта 2022 година комисар Габриел добави: „ Обръщаме се към всички младежи с молба да се включат и да вземат участие интензивно. Техните гласове са значителен детайл от пътя на Европа към напредък, познания, нововъведения, благоприятни условия и по-добри, по-подходящи за младежите решения. Ще слушаме с внимание и ще подсигуряваме създаването на политиките за младежта да се правят по по-открит и взаимен метод, а също по този начин и всички гласове да бъдат чути и да бъдат подхванати нужните стъпки  освен през тази година, само че и по-късно. “

Като основна част от акцията за Европейската година на младежта страните членки способстват в народен проект и на локално равнище за поощряване на ангажираността на младежите в доста разнообразни действия. В България са проведени повече от 68 действия в границите на Европейската година на младежта и по думите на Милена Андреева, народен координатор на Европейската година на младежта в България, през идващите месеци са планувани още 36.

Новата платформа „ Споделете визията си “ ще премине към тези действия и ще бъде съществена характерност на постигнатото през Европейската година на младежта и след 2022 година – гласът на младежите ще служи като мотор на смяната и ще играе значима роля в създаването на политиките за бъдещето.

Ако не желаете да получавате повече информация, касаеща тематиката, апелирам да ни информирате за това.

За Европейската година на младежта 2022 година

Европейската година на младежта 2022 година бе стартирана от Европейската комисия като „ година, отдадена на цената на младежите, които са посветили толкоз доста на другите “, както бе оповестено от ръководителя Фон дер Лайен в речта за положението на Съюза през 2021 година Ето за какво това е година, отдадена напълно на младежта, която има за цел да активизира, да предизвиква и обогатява младежите с нови благоприятни условия и нови способи за присъединяване и вдишване на дейна гражданска роля в обществото.

Като обща цел Европейската година на младежта има за задача да насърчи всички младежи да дадат израз на гласа си и да вземат участие, като споделят своите показа по главните тематики на годината, както и очакванията си за бъдещето на Европа. Освен това годината има за цел да даде видимост и да разпространява европейските полезности, като в същото време популяризира послания за взаимност измежду младежите, както и да поддържа Украйна посредством всевъзможни действия.

Същевременно Европейската година на младежта се отличава с дух на взаимно творчество и многочислени участници, за което интензивно способстват стотици юношески организации и заинтригувани страни. Всичко това намира израз в доста национални и локални задействания – повече от 1650 действия в цяла Европа към този момент са качени в уеб страницата на Европейската година на младежта, което сплотява младежите да вземат участие в дейностите по положителен и подобаващ метод.

Повече информация на  

Официални хаштагове: #EYY2022 #EuropeanYearOfYouth и #Огласетевизиятаси #ЕВРОПЕЙСКАГОДИНАНАМЛАДЕЖТА2022

Последвайте Европейската година на младежта в обществените медии: Instagram: Фейсбук: Twitter:

Основни тематики на Европейската година на младежта: подвижност в европейското образование; претовареност и приобщаване; разговор и присъединяване в политиката; околна среда; дигитализация; култура; здраве, богатство и спорт; младежта и светът; полезности на Европейски Съюз и демокрацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР